אין צל של ספק שיכולת התנועה של האדם היא אחת החשובות ביותר בהתנהלות שלו. אלא שהמציאות מראה שאינספור בעיות עלולות להיכנס לתמונה, ולפגוע ביכולת זו בצורה אנושה, מה שכולל סכנות מרובות עבור הגוף. כאן בדיוק נכנס לתמונה תחום הפיזיותרפיה, אשר צובר תנופה של ממש בשנים האחרונות. הוא נחשב לאידיאלי בטיפול בבעיות שונות במערכות הגופניות, עם דגש על איברי התנועה.
מעוניינים לעבור טיפולים פיזיותרפיים? סביר מאד להניח שהמקום הראשון בו עליכם לבקר הוא אחד ממכוני הפיזיותרפיה הנמצאים כיום בישראל.
מהי פיזיותרפיה?
פיזיותרפיה היא אחד התחומים הפרא רפואיים המוכרים כיום. תכליתה העיקרית היא אבחון, מניעה ושיקום אנשים הסובלים מבעיות שונות במערכת התנועה שלהם. מדובר כאן על התמודדות עם מצבים רפואיים מורכבים, הכוללים ביניהם בעיות בעצבים, בשרירים או בשלד, פציעות שמקורן בספורט, אירועים מוחיים, קטיעת גפיים ועוד.
מטרת העל של כל פיזיותרפיסט היא להקל על כאביו של המטופל, שעלולים להיות גדולים במיוחד, ולשפר בעשרות מונים את היכולת התפקודית שלו. לצורך זה, נעשה שימוש במגוון רחב של כלים וטכניקות, ביניהם תרגילים גופניים שמבצע המטופל ומניפולציות שמבוצעות בו, טכניקות לחימום או לקירור, שימוש בעזרים פיזיותרפיים או אורתופדיים – והרשימה עוד ארוכה. הליך הליווי של המטופל, שעשוי להיות ארוך במיוחד, נכלל גם הוא במסגרת תפקידם של הפיזיותרפיסטים, מה שמעניק פן אישי עוד יותר למקצוע.
כך מכוני פיזיותרפיה נכנסים לתמונה
אנשים הסובלים מבעיות שונות מבין אלה שהוזכרו מעלה יכולים לבחור באחת משתי ברירות עיקריות. הראשונה היא לפנות לפיזיותרפיסט המועסק במסגרת קופת החולים בה הם חברים, וזאת לצורך בדיקות נקודתיות. אולם, הבחירה המושכלת יותר היא הגעה אל מכוני הפיזיותרפיה, בין אם אלה הנמצאים בהסדר עם קופת חולים מסוימת ובין אם אלה הפועלים באופן עצמאי לחלוטין, ומעבר על מגוון רחב של טיפולים בהם.
מכוני פיזיותרפיה, מעצם היותם כאלה, נועדו להעניק פתרון רב מערכתי לבעיות פיזיותרפיות, וזאת עקב צוות נרחב של מומחים. המכונים מציעים שלל בדיקות וטיפולים, החל מהשלב האבחוני, דרך הטיפול בפועל ועד לליווי המטופל בהליכי השיקום ובשמירה על מצבו התקין של הגוף שלו.
חשוב להדגיש כי במקרים רבים, הטיפול הפיזיותרפי יהיה יעיל במיוחד כשהוא נעשה במקביל לטיפולים אחרים, הפועלים באופן חיובי על הגוף. הזיקה לתחום האורתופדיה ברורה, וניכר כי תחומים אלה עשויים להשיק, בנקודות מסוימות. סוג אחר של טיפולים, שניתן למצוא בלא מעט מכוני פיזיותרפיה, הוא הידרותרפיה. אלו הם טיפולים פיזיותרפיים לכל דבר ועניין המבוצעים במים, כאשר תכונותיו הבסיסיות הופכות את הטיפולים ליעילים במיוחד.
איך בוחרים מכון פיזיותרפיה?
בנקודה הזו, ראוי לתת את הדעת על כך שמגוון מכוני הפיזיותרפיה הפועלים כיום בישראל מצריך מהמטופל אי אילו מאמצים בבחירת המכון המתאים ביותר לצרכיו. גם אם המטרה של מכוני הפיזיותרפיה דומה, הרי ששיטות הפעילות הספציפיות משתנות ממכון למכון, בהתאם לצוות המקצועי ולמכשור אשר נמצאים בו. כך, למשל, בעוד יש מכונים המתמחים אך ורק בטיפולים בשיטת המגע האישי של המטפל על הגוף, אחרים מבוססים בשימוש באמצעים טכנולוגיים, דוגמת ערכות אולטרה סאונד או מכשור חשמלי מסוג אחר, כהשלמה לטיפולים המסורתיים, או אפילו במקומם.
מכוני הפיזיותרפיה עשויים גם לפנות מראש לאוכלוסיות שונות, אשר התאמה למאפיינים שלהן חייבת להיות משתנה מהותי נוסף בבחירת המכון. כך, קיימים בנמצא מכוני פיזיותרפיה המתמחים בטיפול בילדים, וזאת בבעיות התפתחות מסוגים שונים, בעוד אחרים יחרטו על דגלם דווקא מקצועיות מקסימלית בשיקום ספורטאים לאחר פציעות. בכל מקרה, מומלץ לסקור את מאפייני הצוות המקצועי של המכון, תחומי הטיפול, משכו, וכמובן – גם המחיר.